28 Aralık 2016 Çarşamba

Toner Dolumu Nasıl Olmalı


Toner dolumunu yapan fazla firma vardır. Bunların çok dikkat etmeleri gereken bazı kurallara dikkat etmediklerini görmekteyiz. Toner dolumu ince işçilik isteyen duygulu iştir. Yapılacak hatalar fena sonuçlar doğurabilir. Peki nedir duygulu durumlar. Temizlik Toner dolumun da temizliğe fazla ehemmiyet verilmelidir. Toner dolum yapılacak içerisindeki hazneler kesinlikle fazla iyi temizlenmeli.

Amel oldukça duygulu iştir. Yani temizleme sırasında sağlığınıza ziyan verebilir toz taneleri gözünüze gelmesine sebep olabilirsiniz. Sağlığınıza zararları ciğerlerinizle çekmeniz durumunda size ziyan verebilir. Misal verecek olursak tozu kanserojen madde sınıfında olduğu söylenmektedir. Toner dolumu sırasındaki temizlik işlemleri yapılırken havadaki toz taneleri gözünüzü ağırbaşlı zararlar verebilir.
Toner dolumu size çok şey katabilir.

Yanmaları başlar süreklilik etmesi durumunda mutlaka doktora başvurmak gereklidir. Kısaca dolumu sırasında temizlik sadece tonerin kalitesi için değil dolum yapan kişiler içinde önemlidir. Toner dolum kalitesi açısında iyi temizlenmesi durumunda içerisinde toz taneleri kalmaz çıktı alınması durumunda kaliteli pak çıktı verir. Ters halde üzerinde izler kalabilir veya renk oranları düzgün olmadan çıktı verilir. Toz miktarı Toner dolumu sırasında druma koyacağınız toz miktarı önemlidir. her marka tonere toz miktarı mevcuttur.

Kafanıza koyamazsınız. Örneğin samsung ml-1610 model tonere 90 gr, q2612a model tonere 120 tozu konulmaktadır. Yani çok koymanız ziyan noksan koymanız da. Dolumu sırasında çok toz koyarsanız çıktınızda hafif karamaz laf konusu olacaktır. Çok koyduğunuz tozu haznesine gidecektir. Yani zarar olacaktır. Koymanız durumunda çıktı sayısı azalacaktır. Chip Toner dolumu sırasında tonerlerin çoğunda chip mevcuttur.


Chipler belli sonra yazıcının yazmamasını sağlamak için takılmıştır. Yani yazıcı firmaları dolum yapılmasın her seferinde yenisi alınsın uyguladıkları yöntemdir. Dolumu sırasında her seferinde chipi değiştirmenize yoktur. Chipi resetleyebilirsiniz. Bunu için cihazlar mevcuttur.