15 Ocak 2017 Pazar

Yangın Sistemleri, Yangın Algılama Sistemleri, Yangın İhbar Sistemleri

Yangın Sistemleri, Yangın Algılama Sistemleri, Yangın İhbar Sistemleri

Yangın Sistemleri

Yangın sistemleri, yerleştirilmesi yangın esnasında insanların hayatlarını kurtarmaktadır. Yangın sistemleri doğru yerleştirilmesinden kullanılan dedektör ve diğer ürünlerin alt yapı tesisatlarına kadar her ayrıntı önemlidir. Duman dedektörlerinin kullanılmasının uygun olmadığı alanlar bulunmaktadır. Bu alanlar; rutubetli yerler, fazlaca toz bulunan yerler, kazan daireleri, mutfaklar, hava depoları, çeşitli endüstriyel işlemler sonucu duman çıkan yerlerde kullanılmamalıdır. Bu alanlarda kullanıldığını doğru olmayan alarmlar verebilir ve gereksiz bir paniğe neden olabilir. Çünkü yansın sistemi tesisatı yapılan yanlışlıklar, yangın esnasında dedektörlerin alarm vermemesine yani hiçbir şekilde çalışmamasına neden olmaktadır.

Yangın Algılama Sistemleri

Yangın algılama sistemleri, yangın esnasında bilgi sinyallerinin panellere ve elemanlara gönderilmesi yangının durdurulması için en önemli adımdır. Bu hususta kabloların ve alt yapının büyük önemi vardır. Yangın sırasında kullanılan dedektörler her ne kadar sinyal verebilse bile kabloların yanlış algılanması ve yerleştirilmesi can kayıplarını arttıracaktır.

Dedektörlerimizde ekstra olarak led indikatör çıkışı bulunmaktadır. Ürünlerimizin markaları Code, eleks olarak değişiklik göstermektedir. Konvansiyonel optik duman dedektörleri şu anda stoklarımızda bulunmaktadır ve çok uygun fiyata sizlere sunulmaktadır. Sitemizdeki ürünlerin hepsi birbirinden kalitelidir ve dış etkenlere karşı dayanıklıdırlar.

Yangın İhbar Sistemleri

Yangın ihbar sistemi enerji taşıyan kablolardan mutlaka ayrılmalıdır. Sıva altı olarak döşenecek yangın sistemleri boruları birbirinden bağımsız olarak döşenmelidir. Aynı zamanda tesisatın iletken kesitlerine çok fazla güvenilmemelidir.

Konvansiyonel ısı artış dedektörleri ile birlikte evinizde yangın için güvenlik önlemleri alabilirsiniz. Isı artış dedektörleri sizi en iyi şekilde uyarır ve yanlış alarmlar vermez. Bu yönüyle çok hassas olan konvansiyonel ısı artış dedektörlerini evinizden eksik etmemenizi öneririz. Sitemiz üzerinden konvansiyonel ısı artış dedektörü satın alabilmek için sıcaklık dedektörleri kategorisine bakın.

Her zaman için kaliteyi ve güveni önemseyen yangın sistemleri isimli sitemizde konvansiyonel ısı artış dedektörlerini uygun fiyatlarda bulabilirsiniz. İyi maddelerden yapılmış olan bu dedektörler ile evinizde yangın için önlemler alabilirsiniz. Böylelikle oluşabilecek olan can ve mal kayıplarını önleyebilirsiniz.